Naslovnica Zagreb Otvoreni Proljetni sajmovi

Otvoreni Proljetni sajmovi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Paviljonu 11A otvorio izlagačku manifestaciju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma koji se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba  i Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH održava do 27. travnja.

Četiri sajamska dana su, rekao je gradonačelnik, odlična prilika da se gospodarstvenici, poduzetnici, ali i posjetitelji upoznaju s novim tehnologijama iz područja izgradnje, grijanja, klimatizacije, korištenja energije, zbrinjavanju otpada te osiguranja i zaštite.

Ovogodišnje izdanje bijenalnih sajmova obuhvaća četiri tematsko povezana međunarodna sajamska projekta na kojima će se predstaviti 132 izlagača iz 20 zemalja na 12 000 m².
Na 25. međunarodnome sajmu klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije –  INTERKLIMA će se predstaviti planovi za uštedu energije, smanjenje računa, očuvanje zdravlja, smanjenje štetnih emisija i zaštita okoliša, a na 41. međunarodnome sajamu građenja i opremanja GRADITELJSTVO brojna tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost stambenih prostora u svima fazama svoga trajanja.

 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine –  INTERPROTEX okuplja brojne stručnjake iz spomenutog područja, dok će se 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme – EMAT baviti temama zaštite okoliša i gospodarenja otpadom.

Sretan sam što zajedničkim snagama podržavamo i potičemo održivi razvoj, a velika mi je čast što mogu konstatirati da Grad nastavlja s bezrezervnom podrškom EU direktivama, slijedeći sve obaveze koje iz njih proizlaze, istaknuo je gradonačelnik Bandić te je za sljedeći mjesec najavio Akcijski plan energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP).

Tim bi se planom obaveze iz Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju u potpunosti provele s ciljem smanjenja štetnih emisija za 40% do 2030.

Dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajama koji ovu godinu obilježava 110. obljetnicu rada i djelovanja, ukazala je i na edukativnu platformu ovih sajmova. Ovo je idealna prilika za stvaranje novih saznanja u svim segmentima našeg života.Tako nam je Hrvatska komora arhitekata priredila stručni seminar, a Hrvatska gorska služba spašavanja niz pokaznih vježbi i demonstraciju svojih aktivnosti. 

Ulaz na Proljetne sajmove Interprotex, Graditeljstvo, Interklima i Emat je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 18 sati.

Prethodni članakNekako s proljeća
Sljedeći članakBandić primio arhitekte

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Novi singl DALEKO mogao bi vam se svidjeti..

Prvo smo je upoznali kao fenomenalan vokal zagrebačke grupe Vindon Havin, potom je njezino pjevačko umijeće prepoznala i grupa Boa...

Interaktivno predstavljanje Stona

U subotu, 18. svibnja 2019. održan je prvi interaktivni turistički obilazak „Neispričani Ston“, a potom je premijerno odigrana multimedijalna...

Rubikon

Ne bi prsti na objema rukama, a vjerojatno ni na nogama, više bili dovoljni da se prebroje ugledni intelektualci – svježe mi je u...

Što će biti s našom djecom?

Mi roditelji 'djece s teškoćama u razvoju', u odrasloj dobi 'osoba s invaliditetom', najviše razmišljamo o tome što će biti s našom djecom kad...

Split i ove godine uvjerljiv ispred Oxforda i Cambridgea

SPLIT, 5. svibnja 2019. – Tradicionalnom utrkom legendi Splita, Oxforda i Cambridgea, održanom u nedjelju točno u dvanaest sati u splitskoj luci završeno je 18....