Naslovnica Sport SVJETSKI KUP Tin Srbić pobijedio, Filip Ude osmi

SVJETSKI KUP Tin Srbić pobijedio, Filip Ude osmi

Tin Srbić je na gimnastičarskom Svjetskom kupu u Dohi osvojio prvo mjesto sa visokih 14.400 bodova. Ovo mu je peto zlatno odličje sa Svjetskog kupa, drugo iz Dohe.

U finalni nastup ušao je kao najbolje ocijenjeni vježbač na preči, da bi to i potvrdio najbolje ocijenjenom vježbom. Drugo mjesto zauzeo je Japanac Hidetoki Miyachi. Randy Leru, Kubanac, je bio treći. O jačini konkurencijie u kojoj je Tin Srbić izborio pobjedu jasno govori i činjenica da je aktualni svjetski prvak na preči, Nizozemac Epke Zonderland, bio sedmi.

O nastupu u finalu Tin Srbić je rekao: “Najteži nastup dosad u karijeri! Ne znam zašto, ali bilo je tako. Išao sam zadnji i znao sam da sam, ako sve napravim kako treba, prvi. Nije mi krenulo prema planu, nisam uspio povezati kombinaciju koju sam htio, tako da sam to morao mijenjati usred vježbe. Uspio sam ostatak odraditi kako spada do kraja, i to najbolje u tom trenutku. Stvarno sam jako sretan što sam uspio i mogu reći da tek sada kreće borba za Tokio.”

Filip Ude, na žalost nije odvježbao na konju s hvataljkama na razini koja mu je donijela naslov svjetskog,, europskog i olimpijskog doprvaka.  “Dva puta sam pao na istom elementu i jednostavno je bilo loše. Jednostavno čista tehnička greška, ali što je, tu je. Nadam se da ću do Europskog prvenstva za tri tjedna to uspjeti popraviti i da će biti kako treba”,rekao je nakon nastupa Filip Ude. Njegov nastup ocijenjen je sa  11.663bodova, što mu je donijelo osmo mjesto.

Slijedeći nastup naših gimnastičara je na Europskom prvenstvu koje 10. travnja počinje u Poljskom Szczecinu.

Branko Kuzele

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ČUDESNA PRIČA O ‘SAPUNIMA S TOČKICAMA’: Slabovidne i slijepe osobe oduševile svojim proizvodom

Zagrebačka Heinzelova ulica koja je unutar sebe skrivala staro, zapušteno skladište mesne industrije, već je neko vrijeme mjesto stvaranja čarobnih sapuna, u...

DINAMO ‘RASTAVIO’ ATLANTU: Pobjeda o kojoj će se dugo pričati

Dinamo je na startu Lige prvaka pobijedio Atalantu 4:0 na krcatom Maksimiru. Modri su na najljepši mogući način prekinuli...

Oh, ne! Stiže jesenja alergija: Srećom, stižu i savjeti stručnjaka

Ako ste mislili da se alergije javljaju samo u proljeće, gadno ste se prevarili. Alergije su česte i u jesen, a...

‘Vratite nam oduzeto pravo’: Država se ‘oporavila’, invalidi podsjećaju na obećanje…

Udruga roditelja djece s teškoćama obratila se nadležnim institucijama sa zahtjevom za povratak prava određenoj skupini 100% invalidnih osoba koje su svojedobno...

OVO NAM SE SVIDJELO! ZET obučava vozače u ophođenju prema invalidima

Jača svijest hrvatskih građana, ali i institucija koje su vrlo često "gluhe" na potrebe invalida i njihove svakodnevne životne prepreke.