Naslovnica Zagreb Otvoreni Proljetni sajmovi

Otvoreni Proljetni sajmovi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Paviljonu 11A otvorio izlagačku manifestaciju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma koji se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba  i Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH održava do 27. travnja.

Četiri sajamska dana su, rekao je gradonačelnik, odlična prilika da se gospodarstvenici, poduzetnici, ali i posjetitelji upoznaju s novim tehnologijama iz područja izgradnje, grijanja, klimatizacije, korištenja energije, zbrinjavanju otpada te osiguranja i zaštite.

Ovogodišnje izdanje bijenalnih sajmova obuhvaća četiri tematsko povezana međunarodna sajamska projekta na kojima će se predstaviti 132 izlagača iz 20 zemalja na 12 000 m².
Na 25. međunarodnome sajmu klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije –  INTERKLIMA će se predstaviti planovi za uštedu energije, smanjenje računa, očuvanje zdravlja, smanjenje štetnih emisija i zaštita okoliša, a na 41. međunarodnome sajamu građenja i opremanja GRADITELJSTVO brojna tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost stambenih prostora u svima fazama svoga trajanja.

 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine –  INTERPROTEX okuplja brojne stručnjake iz spomenutog područja, dok će se 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme – EMAT baviti temama zaštite okoliša i gospodarenja otpadom.

Sretan sam što zajedničkim snagama podržavamo i potičemo održivi razvoj, a velika mi je čast što mogu konstatirati da Grad nastavlja s bezrezervnom podrškom EU direktivama, slijedeći sve obaveze koje iz njih proizlaze, istaknuo je gradonačelnik Bandić te je za sljedeći mjesec najavio Akcijski plan energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP).

Tim bi se planom obaveze iz Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju u potpunosti provele s ciljem smanjenja štetnih emisija za 40% do 2030.

Dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajama koji ovu godinu obilježava 110. obljetnicu rada i djelovanja, ukazala je i na edukativnu platformu ovih sajmova. Ovo je idealna prilika za stvaranje novih saznanja u svim segmentima našeg života.Tako nam je Hrvatska komora arhitekata priredila stručni seminar, a Hrvatska gorska služba spašavanja niz pokaznih vježbi i demonstraciju svojih aktivnosti. 

Ulaz na Proljetne sajmove Interprotex, Graditeljstvo, Interklima i Emat je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 18 sati.

Prethodni članakNekako s proljeća
Sljedeći članakBandić primio arhitekte

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Čerupanje

Nakon što je Antonio Tajani, jedan od čelnika i euro-parlamentaraca Berlusconijeve stranke Forza Italia, u veljači – otvarajući spomen-obilježje u Basovizzi kod Trsta – usklinuo...

PURGER – mitsko biće koje ne postoji

Riječ „Purger“ mi dođe kao neko mitsko biće. Poput čudovišta iz Loch Nessa, Bigfoota ili Yettija. Svi o njemu pričaju, pripovijedaju se razne legende...

Misteriozni hrvatski grb

Neki sam dan gledao i slušao po ne-znam-koji-put debilnu diskusiju o povjesnom hrvatskom grbu i njegovom misterioznom prvom polju. I ne bi bilo toliko...

Izgubljen slučaj

U trgovačke centre navraćam samo po ono što drugje ne mogu nabaviti – radije u kvartovskoj prodavaonici nešto platim i osjetno više,...

Pupoljak svibanjski

Lutajući reporterski nekadašnjom državom naslušao sam se svakojakih priča, od kojih je velik dio završio – cjelovit ili rekomponiran u neslućene mozaike...