Gradonačelnik Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, lokacije u Gradskoj četvrti Sesvete. Prva točka obilaska bilo je mjesto Kučilovina, gdje je izgrađen novi objekt Mjesnog odbora Kučilovina u kojem će biti smješteno i Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Stara zgrada bila je u vrlo lošem stanju i zato smo sagradili novi objekt površine 313,84 m2. Radovi su kasnili tri mjeseca, ali sada nas još 12. rujna očekuje izdavanje uporabne dozvole i onda ga možemo otvoriti i dati građanima na uporabu, rekao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić izrazio je zadovoljstvo zbog izgradnje novog objekta Mjesnog odbora vrijednog oko tri milijuna kuna, koji ima prizemlje, kat i potkrovlje, dodavši da se u zadnje vrijeme dosta toga napravilo u Gradskoj četvrti. Najavio je, također, da se uskoro očekuje otvorenje pješačko-biciklističke staze.

Nakon Kučilovine, gradonačelnik je sa suradnicima obišao obnovljene ulice Đure Sudete, Marije Jurić Zagorke, Izidora Poljaka i Pavla Štoosa, na kojima su radovi započeli 14. lipnja ove godine.
Kao što smo i obećali građanima, u nepuna tri mjeseca obnovili smo ove ulice kako bi imali bolje uvjete, a sada ćemo, također prema dogovoru, zamijeniti i umjetnu travu na igralištu NK Sesvete, napomenuo je.
Za obnovu je izdvojeno gotovo pet milijuna kuna, a radove su izvodile Zagrebačke ceste i Vodoopskrba i odvodnja. Osim asfaltiranja, podizanja poklopaca kanalizacije i slivnika, te ugrađivanja poklopaca komunalnih instalacija, u Ulici Marije Jurić Zagorke izgrađen je javni kanal dužine 101 metar s priključenjem na postojeće reviziono okno u istoj ulici. Izvedena su, također, i tri kanalska priključka u toj ulici i dva priključka vode te dva kanalska priključka u Ulici Đure Sudete.

Na igralištu NK Sesvete, zadnjoj točki obilaska, u sljedeća  četiri mjeseca mijenjat će se umjetna trava na pomoćnom nogometnom igralištu.
Nakon jedanaest godina treniranja velikog broja djece dosadašnja umjetna trava se istrošila i sada ćemo postaviti novu, rekao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik NK Sesvete Pero Karatović zahvalio je gradonačelniku što će Klub dobiti novu umjetnu travu na igralištu i s time puno bolje uvjete za treniranje, a Stjepan Kezerić istaknuo je da su sportaši naš najveći brand i da zato treba ulagati u sportska igrališta. Na ovom igralištu trenira oko 600 djece i zato ulažemo dva milijuna kuna za obnovu trave

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ČUDESNA PRIČA O ‘SAPUNIMA S TOČKICAMA’: Slabovidne i slijepe osobe oduševile svojim proizvodom

Zagrebačka Heinzelova ulica koja je unutar sebe skrivala staro, zapušteno skladište mesne industrije, već je neko vrijeme mjesto stvaranja čarobnih sapuna, u...

DINAMO ‘RASTAVIO’ ATLANTU: Pobjeda o kojoj će se dugo pričati

Dinamo je na startu Lige prvaka pobijedio Atalantu 4:0 na krcatom Maksimiru. Modri su na najljepši mogući način prekinuli...

Oh, ne! Stiže jesenja alergija: Srećom, stižu i savjeti stručnjaka

Ako ste mislili da se alergije javljaju samo u proljeće, gadno ste se prevarili. Alergije su česte i u jesen, a...

‘Vratite nam oduzeto pravo’: Država se ‘oporavila’, invalidi podsjećaju na obećanje…

Udruga roditelja djece s teškoćama obratila se nadležnim institucijama sa zahtjevom za povratak prava određenoj skupini 100% invalidnih osoba koje su svojedobno...

OVO NAM SE SVIDJELO! ZET obučava vozače u ophođenju prema invalidima

Jača svijest hrvatskih građana, ali i institucija koje su vrlo često "gluhe" na potrebe invalida i njihove svakodnevne životne prepreke.