Naslovnica Najnovije Ništa od prosvjeda, roditelji djece s posebnim potrebama izborili se za pomoćnike...

Ništa od prosvjeda, roditelji djece s posebnim potrebama izborili se za pomoćnike na nastavi

Ovih dana lokalni požeški mediji pisali su o mogućnosti prosvjeda dijela roditelja OŠ Julija Kempfa prvog dana škole jer nadležno ministarstvo nije dozvolilo zapošljavanje dovoljnog broja pomoćnika u nastavi za djecu s posebnim potrebama.

No, prosvjeda ipak neće biti, a o tome je jedan od roditelja obavijestio Požeški Vodič:

“U ime roditelja djece s posebnim potrebama Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi, šaljem vam sljedeću obavijest: od ravnateljice škole, gđe Kornelije Sabljak, dobili smo informaciju da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas odobrilo zapošljavanje dodatnih pomoćnika u nastavi u navedenoj školi, sukladno zahtjevima škole i roditelja. Time je naša inicijativa postigla svrhu te mi roditelji odustajemo od najavljenog prosvjeda na prvi dan školske godine. Naša djeca će u ponedjeljak umjesto na prosvjed ipak ići normalno u školu.

Ministarstvo je u konačnici donijelo ispravnu odluku. Zahvaljujemo na tome te se nadamo da u će ubuduće puno brže i ažurnije odgovarati na dopise i zahtjeve naše, ali i svih ostalih škola.

U ovih nekoliko dana dobili smo brojne izraze podrške poznatih i nepoznatih ljudi, naših sugrađana, ali i ljudi iz ostatka Hrvatske pa i šire. Mnogi su rekli da će svakako doći na prosvjed, tako da smo sigurni da bi prosvjed, kad bi bio održan, bio uistinu impresivan.

Za kraj, jedno veliko HVALA ide svim medijima, požeškom i nacionalnim, koji su objavili našu priču ili su se interesirali i obećali da će popratiti prosvjed. Sigurni smo da je upravo medijski aspekt cijele priče bio ključni čimbenik koji je doveo do promjene stava Ministarstva i u konačnici do pozitivnog rješenje našeg problema”, potpisao je roditelj Mihael Rukavina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ČUDESNA PRIČA O ‘SAPUNIMA S TOČKICAMA’: Slabovidne i slijepe osobe oduševile svojim proizvodom

Zagrebačka Heinzelova ulica koja je unutar sebe skrivala staro, zapušteno skladište mesne industrije, već je neko vrijeme mjesto stvaranja čarobnih sapuna, u...

DINAMO ‘RASTAVIO’ ATLANTU: Pobjeda o kojoj će se dugo pričati

Dinamo je na startu Lige prvaka pobijedio Atalantu 4:0 na krcatom Maksimiru. Modri su na najljepši mogući način prekinuli...

Oh, ne! Stiže jesenja alergija: Srećom, stižu i savjeti stručnjaka

Ako ste mislili da se alergije javljaju samo u proljeće, gadno ste se prevarili. Alergije su česte i u jesen, a...

‘Vratite nam oduzeto pravo’: Država se ‘oporavila’, invalidi podsjećaju na obećanje…

Udruga roditelja djece s teškoćama obratila se nadležnim institucijama sa zahtjevom za povratak prava određenoj skupini 100% invalidnih osoba koje su svojedobno...

OVO NAM SE SVIDJELO! ZET obučava vozače u ophođenju prema invalidima

Jača svijest hrvatskih građana, ali i institucija koje su vrlo često "gluhe" na potrebe invalida i njihove svakodnevne životne prepreke.