Naslovnica Odabrano Roditelji djece s posebnim potrebama žrtve poslodavaca koji krše zakon o radnom...

Roditelji djece s posebnim potrebama žrtve poslodavaca koji krše zakon o radnom vremenu

Zasnivanje radnog odnosa na pola radnog vremena čest je slučaj kod roditelja djece s posebnim potrebama. Naš zakon takvom je roditelju otvorio put ka zaradi, unatoč najčešće teškim i specifičnim okolnostima u kojima živi. No, da se taj zakon baš i ne poštuje, potvrđuje slučaj jednog takvog roditelja koji se požalio na tretman u trgovačkom lancu Konzum:

“Prije 2 mjeseca sam počela raditi na četiri sata u Konzumu.
Tu se zaista poštuje 20 radnih sati u tjednu, no ono što se u mom dućanu ne poštuje je da najčešće radim nedjelje i svaki praznik od lipnja pa sve do sada.
isto tako, ne sviđa mi se to što moje kolege za dan praznika dobiju slobodan dan, a meni se bez obzira na sve i dalje broji 20 sati”, podijelio je ovaj roditelj svoje brige na stranici Pomozimo djeci s invaliditetom.

Da je zakon u ovakvoj situaciji jasan i da se radi o izdvojenom slučaju, potvrdili su komentari roditelja koji rade u istom trgovačkom lancu i koji tvrde da se nisu susreli s takvim nepravdama, te zaključuju kako je vjerojatno u pitanju “problematični šef” koji ignorira prava radnika.

Zaključno, u ovakvim situacijama šutnja je najgori mogući izbor jer je problem lako riješiv pri čemu je kršenje zakona potrebno prijaviti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ČUDESNA PRIČA O ‘SAPUNIMA S TOČKICAMA’: Slabovidne i slijepe osobe oduševile svojim proizvodom

Zagrebačka Heinzelova ulica koja je unutar sebe skrivala staro, zapušteno skladište mesne industrije, već je neko vrijeme mjesto stvaranja čarobnih sapuna, u...

DINAMO ‘RASTAVIO’ ATLANTU: Pobjeda o kojoj će se dugo pričati

Dinamo je na startu Lige prvaka pobijedio Atalantu 4:0 na krcatom Maksimiru. Modri su na najljepši mogući način prekinuli...

Oh, ne! Stiže jesenja alergija: Srećom, stižu i savjeti stručnjaka

Ako ste mislili da se alergije javljaju samo u proljeće, gadno ste se prevarili. Alergije su česte i u jesen, a...

‘Vratite nam oduzeto pravo’: Država se ‘oporavila’, invalidi podsjećaju na obećanje…

Udruga roditelja djece s teškoćama obratila se nadležnim institucijama sa zahtjevom za povratak prava određenoj skupini 100% invalidnih osoba koje su svojedobno...

OVO NAM SE SVIDJELO! ZET obučava vozače u ophođenju prema invalidima

Jača svijest hrvatskih građana, ali i institucija koje su vrlo često "gluhe" na potrebe invalida i njihove svakodnevne životne prepreke.