Naslovnica Odabrano Umirovljenici na rubu: Mirovine neradnicima? Jesmo li mi bili budale?

Umirovljenici na rubu: Mirovine neradnicima? Jesmo li mi bili budale?

Uvođenje nacionalne mirovine kojom bi to pravo ostvarili i oni koji nisu uspjeli prikupiti dovoljno radnog staža ili nisu radili uopće, teško pada građanima koji su veći dio svoga života bili u radnom odnosu te to pravo ostvarili redovnim putem.

Naime, po sadašnjem planu, iznosi nacionalnih mirovina i mirovina stečenih radom, bit će podjednaki…
Primjerice, umirovljenici koji imaju između 15 i 20 godina radnog staža imaju mirovine između 1.020 i 1.360 kuna mirovine. Iako se još uvijek ne zna koliko će iznositi nacionalna mirovina, ona ne bi smjela biti ispod 800 kuna jer toliko danas iznosi socijalna pomoć.

S tih par stotina kuna razlike, mnogi umirovljenici su se pitali čemu su onda uopće ustajali u 5 ujutro i radili 30 godina, kada će na kraju radnoga staža imati samo nekoliko stotina kuna razlike u mirovini od nekoga tko možda nikada nije radio.

Umirovljenici su svoju ogorčenost pokazali preko društvenih mreža, žestoko se obrušivši na ovu zamisao:

“Najlošije ćemo proći mi budale koje smo se debelih 30 godina i nešto dizali u pola pet ujutro, nikada ne znajući kada ćemo doći doma, budili klince za vrtić, bili sretni s baka servisom, prehodali gripu da ne dobijemo otkaz… Živjela nam Lijepa naša i naša socijala…”, samo je jedan u nizu komentara umirovljenika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ČUDESNA PRIČA O ‘SAPUNIMA S TOČKICAMA’: Slabovidne i slijepe osobe oduševile svojim proizvodom

Zagrebačka Heinzelova ulica koja je unutar sebe skrivala staro, zapušteno skladište mesne industrije, već je neko vrijeme mjesto stvaranja čarobnih sapuna, u...

DINAMO ‘RASTAVIO’ ATLANTU: Pobjeda o kojoj će se dugo pričati

Dinamo je na startu Lige prvaka pobijedio Atalantu 4:0 na krcatom Maksimiru. Modri su na najljepši mogući način prekinuli...

Oh, ne! Stiže jesenja alergija: Srećom, stižu i savjeti stručnjaka

Ako ste mislili da se alergije javljaju samo u proljeće, gadno ste se prevarili. Alergije su česte i u jesen, a...

‘Vratite nam oduzeto pravo’: Država se ‘oporavila’, invalidi podsjećaju na obećanje…

Udruga roditelja djece s teškoćama obratila se nadležnim institucijama sa zahtjevom za povratak prava određenoj skupini 100% invalidnih osoba koje su svojedobno...

OVO NAM SE SVIDJELO! ZET obučava vozače u ophođenju prema invalidima

Jača svijest hrvatskih građana, ali i institucija koje su vrlo često "gluhe" na potrebe invalida i njihove svakodnevne životne prepreke.