Naslovnica Odabrano Jelena je pobjednica! Naša paraolimpijka odnijela zlato u Sloveniji

Jelena je pobjednica! Naša paraolimpijka odnijela zlato u Sloveniji

U subotu 07.rujna na stadionu Šiška u Ljubljani održan je 50. jubilarni međunarodni memorijal Bojana Hrevatina u atletici, začetnika atletike u Sloveniji, te ujedno i 29. prvenstvo Slovenije.

Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera, te su nastupili predstavnici Hrvatske, koju su zastupali članovi AK SPEKTRA iz Pule i Miroslav Matić iz Rijeke (AK Srce RIjeka), Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore i domaćin Slovenija.

Na natjecanju je nastupilo preko 100 atletičara isključivo korisnika invalidskih kolica.

Jelena Vuković, hrvatska paraolimpijka, osvojila je izvrsno prvo mjesto u ukupnoj ženskoj kategoriji, i to u troboju. Prvo mjesto u sve tri discipline kugla, disk i koplje.

Ekipno Članovi AK Spektra zauzeli su ukupno drugo mjesto, pobjedivši domaćina Sloveniju,a prvo mjesto zauzeli su članovi ekipe Bosne i Hercegovine.

“Natjecanje je bilo dosta veliko , s obzirom da je bilo 50. jubilarno. Vrijeme je bilo dosta loše, kiša je je padala skoro cijeli dan, ali nas je poslužilo dok smo bacali pa je na trenutke stala padati. Temperatura od 15 stupnjeva, nakon naših 30 stupnjeva nije nam baš pogodovala, tako da sami rezultati nisu bili u očekivanim razmjerima. Zadovoljna sam plasmanom svoje ekipe, ovo je bilo odlično, a posebno dobar osjećaj pobjediti domaćina Sloveniju, imam dobru ekipu i jako sam ponosna na njih.

Sa svojim rezultatim također nisam baš zadovoljna, moglo se bolje i više, ali kiša je padala, sprave su bile skliske i letile po svuda, ali evo plasman nije izostao, sve  zajedno odlično za AK SPEKTAR. Hvala trenerima te Airport lineu na pomoću pri odlasku na ovo natjecanje, bez kojih tamo ne bi mogli otići ni prisustvovati.” rekla je Jelena za Istra.in.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ČUDESNA PRIČA O ‘SAPUNIMA S TOČKICAMA’: Slabovidne i slijepe osobe oduševile svojim proizvodom

Zagrebačka Heinzelova ulica koja je unutar sebe skrivala staro, zapušteno skladište mesne industrije, već je neko vrijeme mjesto stvaranja čarobnih sapuna, u...

DINAMO ‘RASTAVIO’ ATLANTU: Pobjeda o kojoj će se dugo pričati

Dinamo je na startu Lige prvaka pobijedio Atalantu 4:0 na krcatom Maksimiru. Modri su na najljepši mogući način prekinuli...

Oh, ne! Stiže jesenja alergija: Srećom, stižu i savjeti stručnjaka

Ako ste mislili da se alergije javljaju samo u proljeće, gadno ste se prevarili. Alergije su česte i u jesen, a...

‘Vratite nam oduzeto pravo’: Država se ‘oporavila’, invalidi podsjećaju na obećanje…

Udruga roditelja djece s teškoćama obratila se nadležnim institucijama sa zahtjevom za povratak prava određenoj skupini 100% invalidnih osoba koje su svojedobno...

OVO NAM SE SVIDJELO! ZET obučava vozače u ophođenju prema invalidima

Jača svijest hrvatskih građana, ali i institucija koje su vrlo često "gluhe" na potrebe invalida i njihove svakodnevne životne prepreke.