Naslovnica Odabrano Dođite! Obilježava se 225 godina Parka Maksimir, očekuju vas brojna iznenađenja

Dođite! Obilježava se 225 godina Parka Maksimir, očekuju vas brojna iznenađenja

Proslava 225 godina Parka Maksimir će se održati od 13. do 15. rujna u Maksimiru, najavljeno je na konferenciji za novinare na Vidikovcu u Parku.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević je istaknula da je Park osnovan prije 225 godine i da je tada bio europski fenomen jer je kao drugi u Europi bio otvoren za građanstvo. Jako smo ponosni na Maksimir koji po tradiciji krajobrazne kulture prati englesku školu, rekla je i objasnila kako nakon prve faze modernizacije koja je obuhvatila  zoološki vrt slijedi i druga koja je usmjerena na prostor Parka kojim upravlja Javna ustanova –Maksimir. Vjerujem da će kroz modernizaciju, jezera u Parku postati jednako dostupna za sve građane, dodala je i pozvala građane da ovaj rujanski vikend provedu u prirodi sa svojim obiteljima.

Program počinje 13. rujna projekcijom dječjeg filma pored Vidikovca te dodjelom medalja i diploma prvim polaznicima našega novog edukativnog programa „Mali maksimirski rendžer“, objasnio je ravnatelj Javne ustanove – Maksimir Luka Čuljak pa je dodao da je program osmišljen sa Savezom izviđača Republike Hrvatske i da je u njega bilo uključeno 58  osnovnoškolaca. Centralni događaj manifestacije je koncert hrvatskog pijanista Zvjezdana Ružića 14. rujna, dok je 15. rujna dan rezerviran za trudnice i majke, odnosno za besplatne nutricionističke savjete vezane uz trudnoću te uz prehranu i njegu djece na edukativno-zabavnome Pikniku s HiPPom, rekao je i napomenuo da će posjetitelji zadnjeg dana manifestacije također moći sudjelovati u vođenim turama kroz Park, a da će najmlađi moći vježbati s poznatim hrvatskim trenerom Mariom Mlinarićem.

Pijanist, skladatelj i peterostruki dobitnik Porina Zvjezdan Ružić je najavio svoj nastup za subotu s novim projektom Pianotron – the Floating Concert na plutajućoj pozornici u bajkovitome ambijentu Drugog jezera. Koncert predstavlja spoj klavira i  Mellotrona te mi je čast biti dijelom ove velike manifestacije, zaključio je.

Svi programi, od dječjih radionica, vodenih tura i koncerata su besplatni pa još jedanput pozivam sve sugrađane i one koji žive blizu Zagreba da nam se pridruže i da uživaju u trodnevnome bogatom programu, kazao je suorganizator događanja Emil Kirbiš.

Trodnevnu manifestaciju organizira Javna ustanova – Maksimir i agencija Pedicab pod glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ČUDESNA PRIČA O ‘SAPUNIMA S TOČKICAMA’: Slabovidne i slijepe osobe oduševile svojim proizvodom

Zagrebačka Heinzelova ulica koja je unutar sebe skrivala staro, zapušteno skladište mesne industrije, već je neko vrijeme mjesto stvaranja čarobnih sapuna, u...

DINAMO ‘RASTAVIO’ ATLANTU: Pobjeda o kojoj će se dugo pričati

Dinamo je na startu Lige prvaka pobijedio Atalantu 4:0 na krcatom Maksimiru. Modri su na najljepši mogući način prekinuli...

Oh, ne! Stiže jesenja alergija: Srećom, stižu i savjeti stručnjaka

Ako ste mislili da se alergije javljaju samo u proljeće, gadno ste se prevarili. Alergije su česte i u jesen, a...

‘Vratite nam oduzeto pravo’: Država se ‘oporavila’, invalidi podsjećaju na obećanje…

Udruga roditelja djece s teškoćama obratila se nadležnim institucijama sa zahtjevom za povratak prava određenoj skupini 100% invalidnih osoba koje su svojedobno...

OVO NAM SE SVIDJELO! ZET obučava vozače u ophođenju prema invalidima

Jača svijest hrvatskih građana, ali i institucija koje su vrlo često "gluhe" na potrebe invalida i njihove svakodnevne životne prepreke.